Drogprevenció Újbudán

A februártól májusig tartó programsorozat nyitó rendezvényén  2017. FEBRUÁR 22-ÉN
Dr. Zacher Gábor toxikológus tart előadást a  2017 évi droghelyzetről, a szülők felelősségéről, a  példamutatásuk fontosságáról.

A rendezvénysorozaton való részvétel díjmentes, de  regisztrációhoz kötött.
Jelentkezni itt lehet:   csaladbarat.ujbuda.hu/drogprevencio

 Az esemény facebook oldala: www.facebook.com/drogprevencioujbudan

Az esemény családbarát, így a szervezők a rendezvény idejére  játszósarokkal várják a kicsiket. Emellett a rendezvény  fogyatékos-barát is. Így az akadálymentes helyszíneken az infókommunikációs akadálymentesítésben a Híd Jelnyelvi  Tolmácsszolgálat jeltolmácsai biztosítják a hallássérült  vendégek számára a hangzó szöveg megértését.

Bővebben a rendezvénysorozatról:

Formabontó rendezvénysorozatot szerveztünk a drog önsorsrontó  hatásairól, a család, a szülők felvilágosult, tudatos  viselkedéséről a gyermekük szerhasználatának megelőzése  érdekében.

A drogprevenció hiánypótló megközelítése abban áll, hogy a  szerhasználatot következménynek tekintjük, alkalmazásának oka  pedig sok esetben a család nem megfelelő működésében keresendő. Ezért a formabontó, újszerű programsorozatunk célja, hogy a gyermeket nevelő családok körében a szerhasználattal összefüggő specifikus ismereteket adjunk át, ezzel is fejlesztve a szülői  készségeket, erősítve a családi rendszert.

A program részleteit a klasszikusan drogprevenciót megvalósító  rendőrkapitányság munkatársai mellett, olyan szervezetek szakemberei  dolgozták ki, akik tapasztalataikkal, tudásukkal ezen a területen is  eredményesen segítik a családokat. Így Újbuda Önkormányzata  együtt dolgozik a program megvalósításán a Szülők Háza Újbuda Bölcsője Családi Központ és Játszóházzal, a Katolikus Karitász  Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálattal, a Családbarát  Akadémiával és a BRFK Újbudai Rendőrkapitánysággal.

Az egymással együttműködő szervezetek a droghasználat  problémakörének, a függőség kialakulásának különböző területeit fedik le, ráláthatnak az oda vezető utakra, jelenségekre  és a maguk szakterületén kezelni is tudják azt. Az erőforrásaik  összekapcsolása, pedig várhatóan sikeresebbé teszi a közös  munkát, elősegítve azt, hogy minél kevesebb családot érintsen  közvetlenül a szerhasználat és az ezekből származó károk.

A  szervezők a rendezvénysorozat során 6 alkalommal várják majd a  szülőket, családokat a különböző előadásokra, interaktív  programokra, melyekről bővebben a plakáton lehet információt kapni.