Induló osztályok

2017/18. tanév
Tervezett osztályok és osztályfőnökök

1.a (emelt angol) Hiszékeny Mónika

Amikor bezáródik mögöttem a tanterem ajtaja, különleges világ tárul elém, ahol csak ketten vagyunk: ŐK és én. Ők, a gyerekek és én, aki a tanító nénijük, a bizalombarátjuk, és néha az anyukájuk is vagyok. Szeretem ezt a korosztályt, mert végigélhetem, hogyan lesznek a kiskirálylányokból és a kiskirályfikból, önérzetes és tudatos „király” kiskamaszok.

Keressük a jót, hogy ne érjünk rá rosszalkodni! Megpróbálok értelmet és célt adni nekik. A belső harmóniámmal, a mély érzelmi kapcsolatokkal szeretném, hogy tanítványaim ne csak tanuljanak, okosodjanak, hanem biztonságban is érezzék magukat egy jó közösségben.

Életem és pályám során mindig pozitívan, nagy nyugalommal, és humorral néztem a világra. Köszönöm, ha megbíznak bennem és legféltettebb kincseiket pár évre a szárnyaim alá engedik.

1.b (emelt angol) Rásztóczky Mónika

Huszonöt éves pályafutásom alatt megtapasztaltam, hogy kedves szóval és egy mosollyal minden probléma megoldható. Számomra nem munka, hanem nagy ajándék és érdekes feladat, hogy a pici 6-7 éves kis izguló gyerekekből komoly iskolást faragjak, akik nyitottak a tudásra.

Tudom, hogy az iskolakezdés izgalmas, de nehéz időszak. Ezt szeretném megkönnyíteni  nyugodt légkör megteremtése mellett sok beszélgetéssel, humorral s személyes odafigyeléssel. A matematikatanításban a logikus gondolkodást fontosnak tartom, s tanóráimat játékos feladatokkal teszem izgalmasabbá. Hiszem, hogy a gyerekek a szüleik kedvéért csodákra képesek. Én segítek ezeket a csodákat előhívni s megélni. A közben megszerzett tudás pedig a bónusz!

Sok szeretettel várom a leendő elsősöket egy közös csodás utazásra!

1.c (német nemzetiségi kétnyelvű) Fehér Józsefné Istóczki Ildikó

„A gyermekeket tiszteletben kell fogadni, szeretetben kell nevelni  és szabadságban kell elbocsájtani.” (Rudolf Steiner)

A következő négy évre ezt a mottót választottam oktatási és nevelési céljaim megvalósításához. Az iskolakezdés a gyermek és a szülő életének nagy állomása, hosszú évekig tartó tanulási folyamat kezdete. Nem lehet kérdés, hogy milyen tisztelettel és alázattal kell viszonyulni egy ilyen feladathoz. Az iskolában töltött időben igyekszem felébreszteni a tudásvágyukat, kíváncsiságukat, ösztönzöm őket a vetélkedésre és a versenyzésre.

Megpróbálom megtalálni bennük a szunnyadó tehetséget, amit fejleszteni kell, hogy egyszer majd sikeresek legyenek. Úgy kell elbocsájtanom őket, hogy tudják, ők a jövő. Lelkük szabadon szárnyaljon, s legjobb tudásuk szerint szabad akaratukból irányítsák a sorsukat!

Iskolánk beiskolázással kapcsolatos szórólapja letölthető: