Robotprogramozás

Az Újbuda Smart 11 Nonprofit Kft. és a Gyerekakadémia közös kezdeményezéseként 2016 óta tartanak robotprogramozó szakköröket a kerületi általános iskolákban, ahol eddig már több száz diák tanult. Az elmúlt két évben a kerületi gyerekek kimagasló eredménnyel vettek részt az országos robotprogramozási versenyeken, ezért Újbuda Önkormányzata idén is folytatja – és anyagilag támogatja – ezt a kezdeményezést.

A XI. kerület általános iskoláiban 4–5., illetve 6–8. osztályosoknak, kezdő és haladó szinten, 15 fős csoportokban szerveznek robotprogramozó szakkört. A foglakozások október elejétől indulnak, melyeket havonta négy alkalommal minden héten ugyanazon a napon tartanak az iskolákban 1,5 órás időtartamban. (2*45 perc). Az oktatás LEGO MINDSTORMS EV3 robotok segítségével történik, programozást pedig a Python-nyelvet használva tanulják meg a gyerekek. A korábban kialakított tematika megmarad, de ősztől az oktatás jobban koncentrál majd a versenyekre való felkészítésre. A programozás mellett a gyerekek idén megtanulnak robotot is építeni, így komplexebbé válik a szakkör adta élmény.

A 2019/20-as tanévben induló szakkörökre minden – a kerületben lakó és/vagy az újbudai általános iskolák valamelyikében tanuló – negyedikes-ötödikes, valamint hatodikos-hetedikes-nyolcadikos diák jelentkezhet.

A tanfolyamok díja 12 000 forint/hó, de az önkormányzat támogatásával az Újbuda Smart 11 Nonprofit Kft. iskolánként 15 gyermek részvételi díjának 80%-át megtéríti, így a szülőkre csupán havi 2400 forintos költség hárul. A jelentkezőket az előző tanév tanulmányi eredményein alapuló prioritási sorrendben támogatják. A féléves tanfolyam egy vizsgával zárul. A Smart 11 Kft. a legjobb eredményt elérő diákokat további támogatásban részesíti: a legjobbak a második félévben csökkentett havi díjfizetéssel vehetnek részt a szakkörön. Az első félévet záró vizsgán a tandíjban nem támogatott diákok is számot adnak tudásukról, így eredményeik alapján a második félévben bekerülhetnek a támogatott tanulók közé.

Újbuda önkormányzata hosszú évek óta nagy hangsúlyt helyez az oktatás digitális fejlesztésére, ezért az iskolák számítógépes parkjának fejlesztése és az Okos Tantermek kialakítása mellett ezzel a lehetőséggel is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a kerületi gyerekek a lehető legjobb esélyekkel induljanak az életben.

Jelentkezni 2019. szeptember 21-ig lehet.

Bővebb információért írjon a info@gyerekakademia.hu e-mail címre, vagy hívja a
+36 70 385-0365-ös telefonszámot!

További információ:
https://smart11.ujbuda.hu/hirek/iden-is-tanulhatnak-robotprogramozast-a-gyerekek-ujbudan