Tanévkezdés 2020/21

Tanévnyitó ünnepély

Az idei tanévnyitó ünnepélyünket a szokásostól eltérő módon rendezzük meg.

A tanévnyitó ünnepély kezdési időpontja:

2020. szeptember 1. (kedd) kb. 8.20-8.45

Az ünnepség lebonyolítása, résztvevők köre:

A tanulók az első tanítási nap reggelén, saját osztálytermükben, saját osztályközösségükben, az iskolarádión keresztül hallgathatják meg a rövid ünnepi műsort és köszöntőt. A tanulókon és pedagógusokon kívül más személy nem vehet részt az ünnepségen. Kérjük, hogy a diákok ünnepi öltözékben, Teleki-sállal vagy Teleki-nyakkendővel jelenjenek meg. (Kinőtt ünnepi cipőt nem szükséges pótolni.)

Az első tanítási nap

2020. szeptember 1-jén négy osztályfőnöki órát tartunk. Az első órában kerül megrendezésre a tanévnyitó ünnepség. A következő órákon az osztályfőnökök beszélgetnek a tanulókkal az elmúlt időszak tapasztalatairól és aktuális témákról, valamint az idei tanévvel kapcsolatos tudnivalókról, járványügyi protokollról.

Ebédelési időpontok az első napon:

kb. 11.20-tól Első évfolyam
kb. 11.45-től 7-8. évfolyam
kb. 12.05-től 5-6. évfolyam
kb. 12.20-tól 2.évfolyam
kb. 12.40-től 3. évfolyam
kb. 13.00-tól 4. évfolyam

A 7-8. évfolyamosok tanítás után (ill. ebéd után) hazamehetnek.
Az alsóbb évfolyamos szülőktől kérjük, hogy levélben jelezzék az osztályfőnöknek, mikor mehet haza a gyermek a napköziből.

Szülői értekezletek

Az első évfolyamos tanulók szülei számára szervezett szülői értekezlet időpontja:

2020. augusztus 31. (hétfő) 17 óra.

Kérjük, hogy tanulónként egy szülő vegyen részt az értekezleten. Felhívjuk a figyelmet a megfelelő távolságtartásra, valamint a szájat és orrot eltakaró maszk használatára.

A 2-8. évfolyamos tanulók szülei számára 2020. szeptember 7. és 15. közötti időpontban tartunk szülői értekezletet a járványügyi szabályok betartása mellett. (Az osztályfőnökök értesítik a szülőket.)

Tankönyvek átvétele

Az iskolai tankönyveket és az Újbudai Önkormányzat által az alsós tanulóknak ajándékozott tanszercsomagot az első tanítási napon kapják meg a tanulók. (Az elsősöknek a szülői értekezleten osztjuk ki a könyveket.)

Általános egészségügyi szabályok az iskolában a járványügyi készenlét ideje alatt (2020. szeptember 1-től visszavonásig)

Tanulókra vonatkozó szabályok

Az iskolába kizárólag egészséges, tünetmentes tanuló léphet be.
Amennyiben valamely gyermeknél a szülők vagy a pedagógusok tüneteket észlelnek, a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje alapján a szülőnek gondoskodnia kell az orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha gyermekénél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.
Az alsós tanulóink számára az iskola épületében nem kötelező a maszk viselése.
Felsős tanulóinknak az épületbe belépve szájat és orrot eltakaró maszkot kell viselniük.
Az iskolai tanórákat a központi előírásoknak megfelelően lehetőleg az osztályok saját tantermeiben tartjuk. (Saját osztálytermükben és a tanórákon a felsősöknek sem szükséges a maszk viselése, a folyosókon és egyéb közösségi terekben azonban igen.)

Felhívjuk a figyelmet a bejáratnál levő vírusölő hatású kézfertőtlenítő használatára. Az intézménybe érkezéskor, étkezések előtt és után minden tanuló alaposan mosson kezet vagy fertőtlenítse a kezét.

Szülőkre vonatkozó szabályok

A járványügyi adatok jelenlegi értékei miatt arra kérjük a tisztelt szülőket, hogy gyermekeiket csak az iskola kapujáig kísérjék, vagy legfeljebb az aulának a kordonnal jelölt részéig jöjjenek be, s délután is az iskola előtt, ill. a kordonnal jelölt előtér területén tartózkodjanak.
Az épületbe belépve minden felnőttnek szájat és orrot eltakaró maszkot
kell viselnie.
Az iskolai titkárságra vagy az irodába kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató szülő léphet be előzetes bejelentkezés alapján. Kérjük, hogy mind az intézmény területén, mind az iskola épülete előtt szíveskedjenek betartani a távolságtartási szabályokat, s kerüljék a csoportosulást.
Felhívjuk a figyelmet a bejáratnál levő vírusölő hatású kézfertőtlenítő használatára.

Az aktuális információkról, esetleges változásokról az iskola honlapján és a szülői körlevelekben adunk tájékoztatást.

Budapest, 2020. augusztus 27.

Dr. Prőhléné Hehl Éva
igazgató